Kaikad kodarates: Harley-Davidsoni pidurdavad kallis dollar ja odavad rivaalid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harley-Davidson Street 750.
Harley-Davidson Street 750. Foto: Reuters / Scanpix

Legendaarne tsiklitootja Harley-Davidson tõmbab tootmist tagasi – tugev dollar ja konkurentide sooduskampaaniad on tekitanud 112-aastasele firmale vastiku vastutuule.

Oma kevadises pressiteates nimetas Harley-Davidson rivaalide nagu Kawasaki, Honda ja Polarise allahindlusi «agressiivseteks». Eile kärpis ettevõte tänavuse müügikasvu prognoosi 4-6 protsendi juurest 2-4 protsendi peale.

Harley on otsustanud pigem toodangut kärpida, kui hindu langetada, kirjutab Financial Times. Firma sõnutsi tuleneb see soovist «kaitsta oma brändi esinduslikkust».

Oma suurimas kliendisegmendis – ameeriklastest meesterahvad vanuses 35 aastat ja üle selle – oli Harley mullune turuosa muljetavaldavad 62 protsenti (2008. aastal 49 protsenti).

Regiooniti oli Harley-Davidsoni tänavune teine kvartal säravaim Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas – 16,6 protsenti müügikasvu vaatamata Hiina majanduse jahtumisele. Euroopas tuli alla neelata 8,9 protsendine müügi langus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles