Schäuble möödus populaarsuselt Merkelist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja rahandusminister Wolfgang Schäuble.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Euroopas jäiga läbirääkijana kardetud Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble on tõusnud kodumaal suure au sisse: juunikuise küsitluse järgi kõrgub mehe populaarsus suisa 70 protsendi juures ning kantsler Angela Merkel on jäänud konservatiivide arvestuses seljataha.

«Respekt Wolfgang Schäuble vastu on erakonnas tohutu, pärast seda, mis hiljuti on juhtunud,» ütles Financial Timesile kõrge poliitik kristlike demokraatide ridadest. «Ta on ilmutanud imetlusväärselt tervet mõistust.»

Juhtivaid Saksa kvaliteetlehti Süddeutsche Zeitung läks lausa niikaugele, et tituleeris Schäuble sel nädalal «Nebenkanzleriks» ehk kaaskantsleriks. Schäuble skeptitsism Kreeka valitsuse võime suhtes reforme teostada ning vaatenurk, et poliitikutel oleks parem valmistuda «korrakohaseks» Grexitiks, on kindlustanud talle kodumaal targa majapidaja reputatsiooni.

Rahandusministrina on Schäuble tähtsustanud mõistlikkust ning seisnud vastu survele kulutada rohkem raha infrastruktuurile. Läinud aastal täitis ta võtmelise tähtsusega eesmärgi ning tõi föderaaleelarve tasakaalu vaatamata sellele, et naaberriigid nõudsid puudujäägi tekitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles