Kreeka lükkas reformipaketi teise osa hääletuse edasi

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Täna kasvasid sakslaste hirmud, et Kreeka kavatseb kokkuleppest taganeda, sest nad lükkasid laenuandjate poolt nõutud maksu- ja pensionireformide paketi hääletuse edasi.

Algselt pidi hääletus toimuma kolmapäeval. Ent Kreeka peaminister Alexis Tsipras lükkas hääletuse edasi 5. augustile, sest peab väidetavalt enda vasakpoolses erakonnas Syriza toetust koguma, vahendab Handelsblatt. Hääletuse edasilükkamine viitab sellele, et Tsiprasel pole paketi läbisurumiseks vajalikku 120 häält.

Läinud nädalal sai reformipaketi esimene osa vaid 34 vastuhäält, sealhulgas endiselt rahandusministrilt Yanis Varoufakiselt.

Selle asemel arutab Kreeka homme varajase pensioni iga ning talunike maksukoormust. Kreeka plaan need kaks asja reformipaketist välja jätta on pahaendeline, sõnas Berenbergi panga ökonomist Holger Schmieding. «See võib olla tõsine probleem, kui Kreeka ei tee neid või sama mõjuga reforme,» sõnas ta.

Tsipras ei olnud Euroopa kolleege hilinemisest teavitanud ning nood ka ei pidanud seda väga oluliseks. Ent Saksamaal on tõusnud hirm, et Kreeka ei kavatse oma osa kokkuleppest täita.

Kreeka peaminister on varem öelnud, et tema nõusolek reformidega saavutati väljapressimise teel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles