Lockheed ostab helikopteritooja Sikorsky

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Sikorsky VH-3D Sea King helikopterit, neist üks USA presidendi ametlik sõiduk Marine One ja teine selle asenduskopter, saabumas valge maja juurde.
Kaks Sikorsky VH-3D Sea King helikopterit, neist üks USA presidendi ametlik sõiduk Marine One ja teine selle asenduskopter, saabumas valge maja juurde. Foto: Yuri Gripas / AFP

USA kaitsetööstuskontsern Lockheed Martin ostab ettevõttelt United Technologies üheksa miljardi USA dollari eest kopteritootja Sikorsky.

«Sikorsky sobib loomulikult Lockheed Martinile, täiendades meie laia maailmaklassi õhusõidu- ja kaitsetööstuse toodete portfelli,» ütles Marillyn Henson, Lockheedi tegevjuht, ettevõtte pressiteates.

Tehingu raamatupidamislik väärtus on Lockheed Martini teatel 7,1 miljardit, võttes arvesse tekkivad maksusoodustused.

Lockheed Martin on tuntud kui sõjalennukite, nt hävitajate F-35, aga ka satelliitide, rakettide ja sõjalaevade tootja. Sikorsky toodab nii militaar- kui ka tsiviilotstarbelisi koptereid. Ettevõte toodangu seas on näiteks tuntud lahingukopter Black Hawk ning USA presidendi esinduskopter Marine One.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles