Kilgi laevafirma plaanib Vormsi liini vaidluse taas kohtusse viia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Ormsö.
Reisiparvlaev Ormsö. Foto: Irina Mägi

Aastapäevad kestnud Rein Kilgi laevafirma Kihnu Veeteed ja Vjatšeslav Leedo ettevõtte Väinamere Liinid heitlus Vormsi liini teenindamise üle jõuab ilmselt taas kohtusse. Äsja jättis riigihangete vaidlustuskomisjon VAKO rahuldamata Kihnu Veeteede kaebuse Sviby-Rohuküla liini ajutise teenindamise lepingu kohta, mille Lääne maavalitsus sõlmis Väinamere Liinidega.

«Me kindlasti ei nõustu VAKO seisukohtadega ja võib öelda, et kaebame otsuse halduskohtusse edasi,» ütles ASi Kihnu Veeteed nõukogu esimees Kaspar Kokk BNSile. «Oleme korra juba halduskohtusse kaevanud ja halduskohus on oma seisukohta juba väljendanud. On kummaline, et VAKOl on halduskohtu seisukoht teada, kuid VAKO jõudis teistsuguse otsuseni.»

«Halduskohtu otsusest on võimalik lugeda, et halduskohus hindab sõlmitud otselepingut õigustühiseks,» lisas ta.

Koka sõnul on halduskohtu otsuses selgelt kirjas, et maavalitsus oleks pidanud võimalikku alapakkumist tuvastama ka otselepingut sõlmides.

Lääne maavalitsus sõlmis mais Väinamere Liinidega Sviby-Rohuküla parvlaevaliini ajutise avaliku teenindamise otselepingu. Leping sõlmiti reisijate-, sõidukite- ja kaubaveoteenuse osutamiseks laevaga Ormsö alates juunist ja mitte kauemaks kui tuleva aasta mai lõpuni.

Ajutise lepingu sõlmis maavalitsus selleks, et võita aega uue liiniveo hanke konkursi ettevalmistamiseks. Mullu suvel läbi viidud ja Väinamere Liinide võiduga lõppenud hange kukkus lõppkokkuvõttes läbi kahtlustuste tõttu, et Leedo ettevõte tegi alapakkumise. VAKO kohustas maavalitsust toona pakkumusi täiendavalt kontrollima ning komisjoni otsuse haldus- ja ringkonnakohtus vaidlustanud maavalitsus ja Väinamere Liinid jäid kohtus kaotajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles