Eesti ja Soome energiakoostöö mõraneb

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Taavi Rõivase mullu sügisel sõlmitud energiakoostöölepe Soomega on hakanud mõranema pärast seda, kui põhjanaabrite energiafirma Gasum loobus osalemast Balticconnectori investeerimistaotluses.

Vahetult enne võidupüha ja jaanipäeva teatas Elering ootamatult, et esitas küll investeerimistaotluse Eesti ja Soome regulaatoritele gaasiühenduse Balticconnector rajamiseks, kuid seda ilma Soome koostööpartner Gasumita. Eleringi tegevjuht Taavi Veskimägi selgitas, et kui algselt oli plaan, et rahastamist asuvad taotlema Elering ja Soome Gasum ühiselt, siis juuni keskel selgus, et soomlased ei tule vaatamata korduvatele läbirääkimistele rahastamistaotlusega arusaamatutel motiividel kaasa, vahendab Äripäev

Äripäevale teadaolevalt on aga majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil plaanis lähiajal korraldada nn kriisikoosolek, kus koostöös diplomaatidega püütakse leida lahendus kahe riigi erinevale tõlgendusele sõlmitud kokkuleppest ning leida ühine keel.

Äripäev üritas saada soomlastelt selgitust, kuid põhjanaabrite vastused jäid kas segaseks või napisõnaliseks. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles