Millest saab ära tunda nõrga juhi?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemus ja alluv.
Ülemus ja alluv. Foto: http://casestudy.co.in/wp-content/uploads/2010/11/badboss.jpg

Koolitaja Alexander Noudelman kirjutab portaalis LinkedIn Pulse seitsmest märgist, mis viitavad sellele, et organisatsiooni eesotsas on kehv juht.

Nende tiim kannatab pidevalt läbipõlemise käes

Ambitsioonikus on küll eduka juhi omadus, kuid kui oma alluvad lõputute tööülesannete kuhjamisega täielikult ära kurnata, on tegu ebaefektiivse ressursside kasutamisega. Üha vähemaga rohkema tegemine on tootlikkust silmas pidades küll esmapilgul positiivne eesmärk, kuid ületöötanud alluvate produktiivsus ning motivatsioon hakkab ühel hetkel langema, samuti suureneb pidevas stressiseisundis inimeste puhul erinevate terviseprobleemide esinemine. Iga äri puhul on olemas perioodid, mil tuleb endast anda sada protsenti ja rohkem, samas tuleks jätta ka tasakaalustavat aega taastumiseks.

Neil puudub emotsionaalne intelligentsus

Nõrgad juhid kadestavad alati teiste inimeste edu ning on õnnelikud, kui rivaalid ebaõnnestuvad. Nad tunnevad, et on kolleegide ja alluvatega pidevas võistlussituatsioonis.

Nad ei paku välja konkreetseid suundi

Kui juht ei suuda oma alluvatele pakkuda selgeid ja loogilisi eesmärke, väheneb võimalus, et nad teevad oma tööd korrektselt ja edukalt. Kehvad juhid ei põhjenda oma töötajatele suuna- või tähtaegade muutusi, eeldades, et nende asi on lihtsalt vastu vaidlemata teha seda, mis neilt nõutakse. Suuremate projektide puhul näitab juhi nõrkust see, kui ta ei ole suutnud oma meeskonnale selgeks teha, kes millise osa toimimise eest vastutab.

Nad süüdistavad kõiki peale iseenda

Nõrgad juhid leiavad alati, et keegi teine on nende hädades süüdi. Iga kord kui nad läbi kukuvad või tagasilöögi saavad, leitakse alluvate seast patuoinas, kelle kaela see veeretada. Head juhid see-eest jäävad alati objektiivseks, võttes täieliku vastutuse ükskõik millise tulemuse eest.

Nad ei anna ausat tagasisidet

Nõrkadele juhtidele on ausate sõnumite või konstruktiivse tagasiside andmine väga keeruline ülesanne. Iga kord, kui nad on sunnitud oma alluvale midagi halba ütlema, on selle taga juba keegi teine, näiteks nende enda ülemus, mis tähendab, et probleem on kasvanud juba liiga suureks.

Nad ei hooma tegelikku olukorda

Kuna nõrgad juhid on tihtipeale egotsentrilised ning usuvad, et nende viis asjade tegemiseks on ühtlasi ka ainuke õige viis asjade tegemiseks, ei julge nende alluvad ühtegi uut või alternatiivset lahendust välja pakkuda. See aga ainult toidab nõrga juhi enesekindlust ning viib ta üha kaugemale reaalsete olukordade hoomamisest.

Nad ei huvitu oma tiimist

Kui juht ei mõista, et tema põhiülesandeks on oma alluvate teenimine viisil, mis suurendab nende produktiivsust ja motivatsiooni, on tegu kehva juhiga. Liiga suur ego, ülbus ja uhkus ei ole märgid heast juhtimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles