Swedbank: maailma majanduskasv jätkub mõõdukamas tempos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki hinnangul järkub maailma majanduskasv mõõdukamas tempos
Swedbanki hinnangul järkub maailma majanduskasv mõõdukamas tempos Foto: SCANPIX

Globaalne taastumine jätkub, kuid arenenud maailmas toimub taastumine mõõdukamas tempos, selgub Swedbanki maailma majanduse ülevaatest.

Riikide eelarve- ja rahapoliitikad toetavad sel aastal kasvu ning eeldatavasti näeme lõppnõudluse järkjärgulist taastumist ja teatavat tööjõuturu tugevust.

On tekkinud nõudlus investeeringute järele, mis seni on olnud tagasihoidlik ning investeeringute kasv peaks toetama ka tööjõuturgu.

Tootmissektori ostujuhtide usaldusindeks, mis kajastab firmade ostujuhtide küsitluse tulemusi ettevõtte käekäigu kohta, on hakanud näitama mõningaid aeglustumise märke, kuid see osutab pigem eelmiste kuude väga tugevale kasvule kui majanduslangusele,  kirjutab Swedbank.

Swedbanki hinnangul näitavad indeksid ka edaspidi kerget kasvu. Järgmisel aastal ilmselt ei jätkata eelarvestiimuliga, kuid enamikus arenenud riikides algavat eelarvepoliitika karmistamist peaks tasakaalustama rahastiimul.

Ootused USA ja Jaapani kasvu suhtes selleks ja järgmiseks aastaks on halvenenud, samal ajal kui selle aasta ootused Euroopa suhtes on paranenud ja jäänud järgmise aasta kohta suuresti samaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles