Esimesel poolaastal avastati 241 võltsitud rahatähte

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel poolaastal maksti 241 võltsitud rahatähega.
Esimesel poolaastal maksti 241 võltsitud rahatähega. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Eestis avastati tänavu esimesel poolaastal 241 võltsitud europangatähte, mis on veidi vähem, kui mullu teisel poolaastal avastatud 249 võltsingut. 2015. aasta esimesel poolaastal avastati ühes kuus keskmiselt 40 võltsitud pangatähte.

Tänavu esimesel poolaastal avastati Eestis kõige enam 50-, 20- ja 100-euroste pangatähtede võltsinguid, vastavalt 108, 57 ja 38 võltsingut. Eelmisel aastal olid 100-euroste pangatähtede võltsingud veidi levinumad kui 20-euroste võltsingud. Euroalas tervikuna moodustavad 86 protsenti võltsingutest 20- ja 50-eurosed pangatähed. Täpsem ülevaade Eestis levitatud võltsitud eurodest on Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi kodulehel.

Ehtsat pangatähte on lihtne ära tunda. Selleks tuleb rahatähte katsuda, vaadata ja kallutada, nagu kirjeldatakse Euroopa Keskpanga veebilehel või võrdle mõne ehtsa pangatähega. Võltsingukahtlusega pangatähe või mündiga tuleb pöörduda politseisse, kes määrab kahtlasele rahale ekspertiisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles