Schäuble lajatas Grexiti tagasi lauale

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ja Kreeka endine rahandusminister Yanis Varoufakis.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ja Kreeka endine rahandusminister Yanis Varoufakis. Foto: REYNALDO PAGANELLI/SIPA/REYNALDO PAGANELLI/SIPA

Tundlik termin «Grexit» sai olla päevakorrast maas vaid paar päeva, enne kui mõjukas Saksa rahandusminister teema taas üles võttis.

Schäuble ütles enne tänast tähtsat hääletust Bundestagis, et vabatahtlik lahkumine euroalast «võiks olla [Kreeka] jaoks parem tee», kui nädalavahetusel valuliselt sündinud järjekordse abipaketi idee.

Rahandusminister lubas paketi ikkagi isiklikult parlamendile esitada, kirjutab Financial Times – vaatamata oma kahtlustele. Õõnsalt kõlav tõotus tuletas meelde Kreeka peaministri Alexis Tsiprase sõnastust sel nädalal, kui ta viis koduse parlamendi ette kava, millesse väitis end mitte uskuvat.

Oma manöövriga andis Schäuble selgesti mõista, et jätab Grexiti võimaluse lauale, kuigi toetab ametlikult viimast päästeplaani Kreeka hoidmiseks eurotsoonis.

Kreeka-abi hääletus Saksa parlamendis leiab aset täna umbkaudu kell üks kohaliku aja järgi – päeval, mil kantsler Angela Merkel tähistab oma 61. sünnipäeva. Hääletusele eelneb kolm tundi kestev debatt suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles