Infortari tingimused Air Lituanica päästmiseks polnud Vilniusele vastuvõetavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Lituanica
Air Lituanica Foto: Embraer

Eesti investeerimisfirma Infortar tegi ettepaneku päästa Vilniuse linna lennufirma Air Lituanica, mis läks pankrotti vähem kui aasta pärast tegevuse alustamist, ent ettepaneku tingimused ei olnud vastuvõetavad, ütlesid linnaametnikud.

Vilniuse ametivõimude kirjad ning Eesti investeerimisfirma Infortar ettepanek Air Lituanica omandamiseks avaldas hiljuti Leedu ajakirjanik Edmundas Jakilaitis sotsiaalmeedias.

Vilniuse linnapea Remigijus Šimašius ütles, et Infortar oli ainus võimalik investor Air Lituanica puhul.

«Toimusid läbirääkimised Infortariga ja ettevõte oli põhiline võimalik investor /…/ Hiljem mõistagi selgus, et tingimused polnud need, mida linnavalitsus käsitleks või valitsus toetaks,» ütles Šimašius täna ajakirjanikele.

Linn otsis ka teisi võimalikke investoreid ning pidas läbirääkimisi Läti lennufirmaga Airbaltic, ütles Vilniuse linnavalitsuse haldusjuht Alma Vaitkunskienė.

Samas ei pakkunud ükski ettevõte, ka mitte Infortar, Air Lituanica eest rohkem kui 10 miljonit eurot ning uue ettevõtte loomine vajaks linnavalitsuselt vahendeid, mida sellel pole, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles