Kreeka koristajad pühiti taas töölt minema

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka koristajad meelt avaldamas.
Kreeka koristajad meelt avaldamas. Foto: FT.com

Vagelis Alexiou jaoks vältas Alexis Tsiprase juhitud sotsialistlik revolutsioon vaid tosin toredat päeva.

Kaks ja pool aastat tagasi kaotas naine oma «riikliku» koristajakoha Kreeka rahandusministeeriumis – talle said saatuslikuks kreeditoride kehtestatud kärped.

1. juulil taastati Alexiou Syriza dekreedi alusel endisele ametipostile, kirjutab Financial Times. Esmaspäeval kadus koos Tsiprase kapituleerumisega Brüsselis ka Alexiou lootus ministeeriumis edasi töötada.

«Oleks ta Brüsselis ometi ei öelnud,»  ohkas endise töökoha ees meelt avaldav Alexiou. «Ma loodan, et me saame teda ikka usaldada. Ta tahab aidata töölisi, vaeseid... aga kreeditorid ei lase.»

Alexiou (34) on vaid üks tuhandetest riigisektoris lihttöid teinud inimestest, kes Syrizasse uskusid ja helget tulevikku ootasid. Aastail 2010-2014 koondas Kreeka kreeditoride survel 280 000 riigisektori töötajat ning kärpis nende palku, kes alles jäid. Kaader kahanes ligikaudu 30 protsenti.

Alexiou taustaks on plakat, millel koristajate kohtlemist võrreldakse Jeesuse ristilöömisega. «Me loodame, et Syriza kannab meie eest hoolt,» ütles teine naine tema kõrval, kramplike sõrmede vahel kaelas rippuv krutsifiks. «Kuniks elu, seniks lootust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles