Praktikantide arv kahekordistunud: suvetöö Eesti pangas konti ei murra

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki praktikandid Johanna Maria Mertsina, Rainis Karro, Elis Krevald, Brenda Maria Törmälehto ja Tanel Joosep näevad pangas töötamist täiesti erinevalt.
Swedbanki praktikandid Johanna Maria Mertsina, Rainis Karro, Elis Krevald, Brenda Maria Törmälehto ja Tanel Joosep näevad pangas töötamist täiesti erinevalt. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Üha enam üritavad pangad juba varakult noori enda juurde palgale värvata: sel suvel töötab Swedbankis 105 praktikanti, kes valiti välja 862 kandidaadi hulgast. Eelmisel aastal oli praktikante 67 ja aasta varem 53, seega on nende arv kahe aastaga kahekordistunud. Praktikat saab Swedbankis teha aasta ringi. 

Maailma mastaabis saadab pangapraktikat omamoodi kõmuline maine. Hiljuti määras USA investeerimispank Goldman Sachs oma praktikantidele «karmid» reeglid, mis käsivad neil laupäevad vabaks võtta, südaööks kontorist lahkuda ning keelavad tööle saabuda enne kella seitset hommikul. Firma määras reeglid seepärast, et vähendada noorte pangatöötajate stressi, mis nõudis suisa ühe praktikandi elu. Uurisime Swedbanki praktikantidelt, kuidas Eestis pangas praktikat teha on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles