Mozilla asus automaatselt Flashi blokeerima

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näevad nüüdsest välja Postimehe veebis olevad bännerid Firefoxi veebilehitsejas
Selline näevad nüüdsest välja Postimehe veebis olevad bännerid Firefoxi veebilehitsejas Foto: Pm

Maailma üks kolmest kasutatavaimast veebilehitsejast Mozilla Firefox asus automaatselt blokeerima Adobe Flash-pluginaid ja seda seni, kuni Adobe pole väljastanud sellest uuendatud versiooni kriitiliste turvaaukude parandustega.

Põhjus seisneb selles, et häkkerid olid asunud Flashi turvaauke kasutama nuhktarkvara sisestamiseks kasutajate arvutitesse ja neist andmeid varastama, vahendas BBC.

Mozilla andis oma abiinfo lehtedel kasutajatele ka nõuandeid, kuidas sättida Firefoxi seaded nii, et Flash käivituks vaid kasutajalt nõusoleku saamise järel. Ühtlasi soovitatakse inimestel lubada Flashi vaid lehekülgedel, mis on tõesti usaldusväärsed.

Firefoxi kasutajatoe juht Mark Schmidt säutsus täna nii:

Blokeering saabus peagi pärast seda, kui Facebooki uus turvalisuse juht Alex Stamos kutsus Adobet avalikult üles Flash «tappa».

«Adobe’i jaoks on saabunud aeg öelda avalikult välja Flashi kõrvaldamise kuupäev ja paluda veebilehitsejatel see samal päeval kõrvaldada,» säutsus ta Twitteris.

Just Flashis peituvaid turvaauke peetakse ka üheks võimaluseks, mille abil pääsesid kurjategijad ligi valitsustele jälgimistarkvara pakkuva Itaalia ettevõtte Hacking Team salajastele andmetele.

Adobe teates, et üks neist turvaaukudest on juba parandatud, kuid neid on vähemalt kaks veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles