Sajud ähvardavad tuleva aasta viljasaaki

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu vihmasajud ei lase talivila külvata
Augustikuu vihmasajud ei lase talivila külvata Foto: Urmas Luik

Teraviljakasvatajad võivad järgmise aasta saagist kolmandiku kaotada juba tänavu, sest vettivasse maapinda ei saa talivilja külvata, kirjutab

Maaleht

.


«Pole saanud muud külvata kui 24 hektarit talirapsi,» kurtis teraviljakasvatusettevõtte Luunja Mõis juhataja Aare Leidik ning kirus sajust ilma, mis on põllud nii pehmeks teinud, et traktorid jäävad muda sisse kinni. Erinevate teraviljade sügiskülvi plaanis Luunja Mõis kuni 400 hektaril.

Et Luunja viljakasvataja saaks selleks aastaks planeeritud portsu talivilja külvatud, peaks maapind kõigepealt mõne päeva päikese ja tuule käes tahenema ning pärast seda kuiv püsima.

Tartu Maamajanduse Nõuandekeskuse taimekasvatuse konsulendi Indrek Kerese sõnul jääb tänavune sügiskülv kehvade ilmastikuolude tõttu tagasihoidlikuks paljudele teraviljakasvatajatele, sest osa põlde on liiga vettinud, et nendel külvitööd teha, ning paljudelt on veel koristamata suvel valminud saak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles