Suurbritannia Kreekat abistada ei kavatse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia varaameti kantsler, Eesti mõistes rahandusminister, George Osborne
Suurbritannia varaameti kantsler, Eesti mõistes rahandusminister, George Osborne Foto: SCANPIX

Suurbritannia rahandusminister George Osborne ütles teisipäeval, et Suurbritannia Kreekale antavate abilaenude eest maksta ei kavatse.

See tähendab, et euroala rahandusministrid ei saa jääda lootma esialgsele ideele võtta see raha Euroopa finantsstabiilsuse mehhanismist, millesse on panustanud ka Suurbritannia, vahendab BNS. 

Briti rahandusminister ütles enne ELi rahandusministrite kohtumist, et mõte Briti maksumaksjate osalusest Kreeka toetamises ei ole mõeldav ja euroala peab seda tegema omavahenditest.

Kreeka vajab kiirelt 7 miljardit eurot, millest juba 20. juulil tuleb riigil tasuda osamakse Euroopa Keskpanga ees. Kui Kreeka peaks keskpanga ees jääma maksejõuetuks, siis tähendaks see, et Kreeka kommertspangad ei saa Kreeka võlakirju kasutada tagatisena keskpangalt erakordse likviidsusabi (ELA) saamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles