Viis asja, mida ei tohi mitte mingi hinna eest tööintervjuul öelda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Töövahendusportaal Glassdoor on kokku kogunud viis töövestlustel öeldavat näiliselt süütut lauset, mis võivad pahaaimamatule kandidaadile saatuslikuks saada.

«Ma hoian alati tööturul silma peal»

Kõik teavad, et tänapäeval vahetatakse töökohti üsna tihti, kuid sellegipoolest ei tohiks töövestlusel jätta intervjueerijale muljet, et isegi peale uue töökoha saamist otsitakse paremat kohta edasi. Lojaalsus on tänapäeval üha harvem nähtus, samas on see üks olulisemaid asju, mida tööandjad oma alluvatelt ootavad.

«Ma ei ole nõus üle 40 tunni nädalas töötama»

Muidugi ei soovi keegi 60 tundi nädalas töötada, kuid selle esimese asjana tööintervjuul mainimine ei näita sind kuigi heas valguses - intervjueerijale võib tunduda, et sa ei ole valmis tööpostil sajaprotsendiliselt pingutama. Kõigepealt tuleks siiski selgeks teha ettevõtte väärtused ning sinult oodatav panus ning seejärel ületundidest rääkida, juhul, kui need üldse vajalikud on.

«Ma olen kassi/koerainimene»

Sinu tõeline iseloom peaks tulema välja intervjuu käigus ning töösse mittepuutuvate isiklike asjade jagamine võib näida ebaprofessionaalsena. Sinu tulevast tööandjat huvitab ainult see, mida sa oled võimeline talle pakkuma, mitte sinu eraelulised eelistused, millest talle mingit kasu ei ole.

«Sarkasm/huumor on mu teine nimi»

Isegi, kui see ka nii on, tuleks selgelt teha vahet olukordadel, millal sarkasm ja naljaviskamine on sobilik ja millal mitte. Soov tunduda nutikas, sarkastiline või humoorikas tuleks intervjuu ajaks oma peast ära pühkida. Sinu ülesanne on olla meeldiv vestluspartner, mitte aga üle pingutada.

«Ma ei saanud oma eelmise ülemusega läbi»

Isegi, kui sul oli kõige halvem ülemus maailmas, peaks see uues töökohas jääma ainult sinu teada. Kui tööandja kuuleb intervjuul, kuidas sa eelmist ülemust tagaselja halvustad, mõtleb ta automaatselt, et varsti võid sa sama teha tema puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles