Starman laiendab Leedus märkimisväärselt haaret

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Adamson
Aivo Adamson Foto: Erik Prozes

Starmani Leedu tütarfirma Cgates ostab telekomifirma Kava ning laiendab sellega oma kliendibaasi ja tegevust teistesse Leedu suurematesse linnadesse.

Starman Grupi juhi Aivo Adamsoni sõnul on tegemist sammuga Starmani tegevuse laiendamise strateegias Balti riikides.

«Starmanil on rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline tooteportfell ja selle baasilt näeme rohkelt sünergiavõimalusi erinevate riikide ettevõtete vahel, et ehitada üles tugev üle-Baltiline telekomifirma,» märkis Adamson.

Kava on kasvav telekommunikatsiooniteenuseid pakkuv ettevõte, millel on täna ligi 20 000 klienti. Interneti püsiühendust ja tasulisi telepakette pakkuv ettevõte omab Leedu üht kaasaegseimat kiudoptilist kaablivõrku, mis katab üle 100 000 majapidamise suuremates linnades Vilniuses, Klaipedas, Šiauliais ja Panevežyses.

Cgates tegutses seni Vilniuses ja Kaunases ning kümnes väiksemas linnas. Kava ostutehingule peab andma oma heakskiidu ka Leedu riik.

«Kava ost kasvatab Cgatesi Leedus üleriigilise ulatusega telekomiks, mis hoiab tugevat teist positsiooni turul. Leedu turg pakub rohkelt arenguvõimalusi,» ütles Starmani nõukogu esimees Gert Tiivas.

Starman on pakub Eestis fiiberoptilise võrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman annab tööd 300-le inimesele.

Starmani ja Cgates’i müügitulu ulatus 2014. aastal kokku 50 miljoni euroni ja ettevõtete maksude ja kulumi eelne ärikasum (EBITDA) oli samal ajal 23 miljonit eurot. Ettevõtete teenused jõuavad Baltikumis kokku 860 000 koduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles