Viis kasulikku nõuannet CV koostamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV.
CV. Foto: SCANPIX

Personalispetsialist Ragini Parmar kirjutab portaalis LinkedIn Pulse viiest kasulikust nipist, mida CV koostamisel meeles pidada.

Ära pinguta üle, et silma paista

Asjalikes ettevõtetes vaatab personalijuht igat saadetud CV-d, vastasel juhul võib jääda parim kandidaat kahe silma vahele ning personalijuht ei ole oma töös edukas. Seega pole vaja tööotsijana teha meeletuid trikke, et kindlustada seda, et tööandja tõepoolest sinu CV-d loeb - sa ei pea tulema seda isiklikult käest kätte ära tooma ega saatma personalijuhile kingitusi - selline käitumine töötab ainult sinu kahjuks. Ka CV-s peaks pilku püüdma sinu oskused, kogemused ja omadused, mitte eriline font või leheküljepikkune hobidenimekiri.

Keskendu nendele CV osadele, mis saavad kõige rohkem tähelepanu 

Tööandjad küll vaatavad tavaliselt iga CV-d, kuid mitte väga kaua. Esimese asjana saab tähelepanu kandidaadi viimane töökogemus ning sektor, kus ta on tegev olnud, misjärel hinnatakse seda, kui asjakohane see antud tööpakkumise puhul on. Tavaliselt uuritakse neid asju isegi enne kandidaadi nime ja kontaktandmete vaatamist. Tihti mängib olulist rolli ka lühike huvitavate isiklike faktide/huvide boks, kuna see aitab palkajal sinu kohta enda jaoks mingi identiteet luua.

CV pikkuseks peaks olema üks lehekülg

Kahe lehekülje pikkused CV-d on haruharva õigustatud. Kui sul on aastakümneid töökogemust ning sa kandideerid tippjuhiks, võib sul tõepoolest ka teist lehekülge vaja minna. Kui kahtled, jää ühe lehekülje juurde. Lisa ainult antud töökoha jaoks olulised töökogemused ning oskused ning ära koorma CV-d üle ülemäärase lisainfoga.

Mõtle oma CV-st kui multimeediaallikast

Sinu CV võiks pakkuda lugejale edasisi võimalusi sinu kohta rohkem teada saada. Kui sul on olemas veebis tehtud töödest portfoolio, lisa link; kui sul on suurepärane LinkedIni konto, lisa link. Sinu CV peab olema küll ainult lehekülje pikkune, kuid see peaks ikkagi mahutama ära kõik olulised asjad.

Muuda oma CV-d igale töökohale vastavaks

Muidugi on mugav omada universaalset CV-d, mida saab igal hetkel välja saata. Samas, kui soovid kandideerida endale eriti meelepärasele töökohale, tuleks võtta veidi aega oma CV ümber sättimiseks. Vaata läbi töökuulutuses olev töökirjeldus ning nõudmised kandidaadile ning rõhuta oma CV-s just neid oskusi ja kogemusi, mis võiksid antud tööandja ootustele vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles