Nii vene kui soome turistide arv väheneb juba mitmendat kuud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismitalu
Turismitalu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2015. aasta mais 268 000 turisti, mis oli kaks protsenti vähem kui eelmise aasta mais. Siseturistide arv tõusis, kompenseerides välisturistide arvu langust. 

Majutusettevõtetes peatus 183 000 välisturisti ehk kuus protsenti vähem kui eelmise aasta mais. Peamised turismipartnerriigid on jätkuvalt naaberriigid – Soome, Venemaa ja Läti, kust saabus pool majutusteenuseid kasutanud välisturistidest, teatas statistikaamet.

Soome turistide arv vähenes neljandat kuud järjest, Venemaa turistide arv on vähenenud tänavu kõigil viiel kuul. Mais vähenes Soome ja Venemaa turistide arv majutusettevõtetes vastavalt kuus protsenti ja 27 protsenti.

Läti turistide arv suurenes üheksa protsenti. Eesti turismi teistest peamistest partnerriikidest saabus eelmise aasta maiga võrreldes rohkem turiste Leedust (kolm protsenti) ja Suurbritanniast (11 protsenti), vähem turiste saabus Saksamaalt (neli protsenti) ja Rootsist (kuus protsenti). Aasia riikidest saabus turiste 2014. aasta maiga võrreldes 28 protsenti rohkem.

32 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 86 000, mida oli kuus protsenti rohkem kui eelmise aasta mais. 59 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 28 protsenti tööreisil.

30 protsenti siseturistidest peatus Harju maakonna, 13 protsenti Pärnu maakonna ja 12 protsenti Tartu maakonna majutusettevõtetes. Nende maakondade majutusettevõtetes peatus ka rohkem siseturiste kui eelmise aasta mais.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles