Väikeriik tahab Eesti abiga saada Aafrika tiigriks

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
São Tomé ja Príncipe peaministri Patrice Émery Trovoada sõnul võiks just tema kodumaa olla see sadam Lääne-Aafrikas, mille kaudu Euroopa väikefirmad saaksid siseneda Mustale Mandrile.
São Tomé ja Príncipe peaministri Patrice Émery Trovoada sõnul võiks just tema kodumaa olla see sadam Lääne-Aafrikas, mille kaudu Euroopa väikefirmad saaksid siseneda Mustale Mandrile. Foto: Erik Prozes

Peaminister Taavi Rõivas ja IT-ettevõtjad võõrustasid eelmise kuu lõpus São Tomé ja Príncipe valitsusjuhti Patrice Émery Trovoadat, kes soovib kasutada eestlaste kogemust, et muuta oma riik Aafrika tiigriks.

«Olen teadlik teie e-valitsuse edust. Soovin oma kodumaal läbi viia infotehnoloogiaalase murrangu ja selleks pean vajalikuks luua kontaktid maailma selle valdkonna parimatega,» ütles Trovoada. «Meie asukoht Nigeeria suhtes on samasugune, nagu Eestil on Venemaa suhtes, ning seetõttu oleks meie juures edu saavutamine Eesti ettevõtetele hea platvorm, et edasi liikuda suurtesse Aafrika riikidesse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles