Briti tarkvaraarendajad saavad USA kolleegidest keskmiselt 30 protsenti vähem palka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvireklaam Londonis Old Streeti ringtee ümbruses asuva start-upide keskuse ehk Silicon Roundabouti juures.
Kohvireklaam Londonis Old Streeti ringtee ümbruses asuva start-upide keskuse ehk Silicon Roundabouti juures. Foto: SCANPIX

IT-tööpakkumisi vahendava keskkonna Hired andmetel teenivad tarkvarainsenerid Suurbritannias keskmiselt 30 protsenti vähem, kui sama tööd tegevad USA kolleeegid, vahendab Business Insider.

Näiteks on kuni kolme aasta pikkuse töökogemusega tarkvarainseneri keskmiseks aastapalgaks Londonis 77 506 dollarit, samas kui Chicagos oleks selleks 85 631 dollarit, Washington D.C´s 94 916 dollarit, New Yorgis 103 324 dollarit ning San Francisco lahe piirkonnas lausa 113 479 dollarit ehk 46 protsenti rohkem.

Palgavahed hakkavad kogemuse suurenedes vähenema - 6-10 aasta pikkuse kogemusega tarkvarainsener teenib Londonis keskmiselt 99 674 dollarit, samas kui San Franciscos on vastav näitaja 131 779 dollarit ehk 32 protsenti suurem.

Hiredi Briti üksuse juhi Sophie Adelmani sõnul ei ole palgaerinevuste põhjuseks mitte USA tarkvaraarendajate paremad oskused, vaid tavaline nõudluse ja pakkumise dünaamika. Briti tehnoloogiamaastik ei ole lihtsalt samal tasemel USAga ning seetõttu ei ole nõudlus IT-töötajate vastu nii suur. Samuti on Suurbritannias selgelt vähem riskikapitaliinvesteeringuid, mis annab samuti oma panuse madalamatesse palkadesse. 2014. aastal kogusid Euroopa riskikapitalifirmad kokku 4 miljardi dollari eest investeeringuid, mis on vaid kümnendik USA vastavast näitajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles