Mida ootab Hennessy juht kõigilt tööle kandideerijatelt?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hennessy konjaki luksusvariant
Hennessy konjaki luksusvariant Foto: AFP / Scanpix

Maailma suurima konjakitootja Hennessy tegevjuht ja nõukogu esimees Bernard Peillon hindab tööle kandideerijate puhul keeleoskust, rahvusvahelist kogemust ning nutikust, samas on tal üks selge ootus, mida CVsse lisada ei saa, kirjutab Business Insider.

«Üks asi, mida ma ootan, on see, et inimesed oleks minu ajast 15 minutit ees,» rääkis ta. Sellega ei mõtle ta kellaaega, vaid laiemat mõtlemist - edukad kandidaadid peaks olema alati tulevikku suunatud pilguga.

«Kõik, mis on juba loodud, isegi kui on headel põhjustel loodud - see mind ei huvita, ütles ta. Minu juurde ei ole mõtet tulla ideega, mida on juba kasutatud.»

Kuigi Hennessy bränd on juba 350 aastat vana, ei otsi Peillon töötajaid, kes suudaks lihtsalt rikkalikku pärandit edasi kanda, vaid töötajaid, kes suudaks seda edukalt kasvatada.

«Mul pole vaja inimesi, kes tegelevad ainult praeguse ettevõtte haldamisega ja juhtimisega, vaid neid, kes suudavad mõelda pikas perspektiivis ja ette kujutada selle tulevikku. Selleks, et olla turuliider, ei piisa ainult turul osalemisest, vaid sa pead aktiivselt juhtima ka kogu turu tulevikusuundade arendamist.»

Peilloni sõnul peaks iga uus töötaja oma ametikohale muutusi kaasa tooma.

«Ma ei palka kunagi kedagi lihtsalt tegema tööd, mida keegi teine on siiani teinud. Ma palkan alati inimesi, kes on pakutavast positsioonist mitu taset kõrgemal. Just need inimesed oskavad leida ettevõttes kitsaskohti ning võimalusi parandusteks.»

«Selline inimene jälgib meie praegust tegevust ning ütleb: «kas te tõesti teete veel asju sellel viisil?»; «Kas te pole mõelnud sellest ja sellest?,»» selgitas Peilllon, kelle hinnangul on see ettevõttele igatpidi kasulik.

Kuidas neid inimesi leida? «See on kunst, mitte teadus,» ütles ta. Ükski tööintervjuul saadud vastus ei reeda otseselt, kui võimekas on kandidaat suure pildi nägemisel ning ettevõtte tulevikuplaanide ettekujutamisel ja rakendamisel.

«Ma toetun tavaliselt oma intuitsioonile,» ütles Hennessy juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles