Microsoft koondab telefoniärist 7800 töökohta

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti 47-aastane juht Satya Nadella
Microsofti 47-aastane juht Satya Nadella Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS

Microsoft kavatseb kaotada 7800 töökohta seoses plaanidega hoida kokku kulusid telefonide riistvara valdkonna arvelt.

Ettevõttel oli märtsi lõpuga 120 000 töötajat ning aasta tagasi teatas Microsoft, et plaanib sellest koondada 18 000. Nädala eest teatas Microsoft, et lahkub veebireklaami ärist.

Ettevõte teatas ka, et kannab maha Nokia telefoniäri ostmisele kulutatud 7,6 miljarit dollarit ja kannab restruktueerimise kulusid 750-850 miljonit dollarit.

Microsofti eelmisest aastast juhtinud Satya Nadella on ettevõttesse juurde palganud mobiili- ja pilveteenuse tarkvaraarendajaid ning koondanud inimesi valdkondadest, mis ei ole tema strateegias olulisel kohal. Möödunud kuul teatas ta, et keskendub selles arvutitele, pilveteenustele ja äriprotsessidele.

Ettevõtte hinnangul on telefoniriistvara arendamise väljavaated allpool esialgsetest plaanidest. Tänases teates toodud plaanid viib ettevõte suures osas ellu käesoleva aasta lõpuks ning lõplikult majandusaasta lõpuks.

Satya Nadella teatas täna töötajatele saadetud kirjas, et ettevõtte strateegiaks on liikuda iseseisva telefoniära strateegialt «elava» Windowsi ökosüsteemi loomisele.

Microsofti aktsiad on sel aastal langenud 4,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles