Uber otsib politseilt sõjakate Lõuna-Aafrika taksojuhtide eest kaitset

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber
Uber Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Transpordivahendusteenust pakkuv Uber pöördus esmaspäeval Lõuna-Aafrika Vabariigi suurima linna Johannesburgi politsei poole, soovides oma teenust pakkuvatele juhtidele kaitset agressiivsete kohalike taksojuhtide eest, kirjutab Wall Street Journal.

Nimelt ahistasid kohalikud taksojuhid eelmisel nädalavahetusel Johannesburgi ärikvartalis mitmeid Uberi kasutajaid, üritades neid meelitada Uberi teenuseid pakkuvatest autodest oma taksodesse. Samuti on viimasel ajal rünnatud ka Uberi teenuse pakkujaid ja nende sõidukeid.

«Nad ütlesid, et Uber ei ole Aafrika päritolu ettevõte, mis võtab ära olulise osa kohalike inimeste ärist,» rääkis Wall Street Journalile ärianalüütik Roheid Ojageer, kes oli üks nendest Uberi kasutajatest, keda taksojuhid keelitasid agressiivselt kuni kolm korda kallima taksoteenuse kasuks otsustama.

Samuti toimus reedel kohaliku Uberi kontori akende all taksojuhtide protest.

Uberil on Lõuna Aafrika Vabariigis üle 2000 juhi, kes on käesoleva aasta esimese kuue kuuga pakkunud kokku juba üle kahe miljoni sõidu. Samas on mitme kohaliku omavalitsusega käimas transporditeenuse vahendamise litsentse puudutavad kohtuvaidlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles