Hiina valitsus ei suuda börsi päästa

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Jiangsu provintsis asuva maaklerfirma terminali taga.
Naine Jiangsu provintsis asuva maaklerfirma terminali taga. Foto: SCANPIX

Vaatamata Hiina võimude püüdustele aktsiaturgu toetada, pole see neil õnnestunud ning aktsiaturgudel jätkus täna suur langus.

Shanghai börsiindeks kukkus täna kuus protsenti, võrreldes tipuga juuni keskel on börsiindeks langenud üle 30 protsendi.

«Ma pole mitte kunagi varem taolist kukkumist näinud. Arvan, et mitte keegi pole. Likviidsus on täiesti kadunud,» ütles Reutersile investeerimisfirma Northeast Securities analüütik Du Changchun. «Algul soovisid kõik juhtivaktsiaid hoida. Kuid pärast seda, kui nii paljude väiksemate ettevõtete aktsiatega lõpetati kauplemine, jäi ainsaks võimaluseks riski vähendada müüa ka juhtivaktsiaid,» lisas ta.

Suure languse tõttu on Hiina kahel, Šhanghai ja Shenzheni börsil, 1300 ettevõtte aktsiaga kauplemine katkestatud. Nende ettevõtete turuväärtus on kokku 2,4 triljonit dollari ja see moodustab 45 protsenti Hiina börsiettevõtete kogu turuväärtusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles