Elme Messer Gaas käivitas uue hapniku tootmise tehase Järvakandis

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elme Messer Gaasi juhatuse liige Igor Berman.
Elme Messer Gaasi juhatuse liige Igor Berman. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Gaasifirma Elme Messer Gaas äivitas mais 2015. uue hapniku tootmise tehase Järvakandis, mis läks maksma ligikaudu 5 miljonit eurot.

Sõlmitud lepingu alusel hakkab Elme Messer Gaas varustama maailma suurimat klaaspakendite tootjat Owens-Illinois, Inc. (О-I) hapnikuga. Uus hapniku tootmise tehas võimaldab täielikult tagada kliendile vajaliku hapniku koguse, milleks on 18 mln m3 aastas. 

Uus hapnikutehas on rajatud tarbija tootmisterritooriumile ning hapnik tarnitakse torustiku abil otse klaasisulatusahju. Kasutatav hapniku põletamise tehnoloogia klaasi sulatamise protsessis aitab kliendil vähendada heitainete kogust. Hapnikuga  põletamise tehnoloogia mõjub positiivselt ka piirkonna ökoloogia säilimisele.

Elme Messer Gaas viis projekti ellu oma tütarettevõtte VPSA Järvakandi OÜ kaudu. Investeeringute kogumaht oli ligikaudu 5 miljoni euro ning samuti aitas projekti realiseerimine luua ka uusi töökohti.

«See projekt on ainulaadne nii Elme Messer Gaasi, kui ka terve Eesti jaoks – uus hapnikutehas oli täielikult projekteeritud ning ehitatud vastavuses meie kliendi vajadustega,» kommenteeris AS Elme Messer Gaas juhatuse liige Igor Berman.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles