Eesti Energia sulgeb järgmisel nädalal kaks Balti elektrijaama plokki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitamisel olev Eesti Energia Auvere elektrijaam.
Ehitamisel olev Eesti Energia Auvere elektrijaam. Foto: Eesti Energia

Eesti Energia sulgeb alates 13. juulist Balti elektrijaama 9. ja 10. plokid, mille koguvõimsus on 220 megavatti; plokid on pea 50 aastat vanad ning praeguseks amortiseerunud, vahendas BNS.

Vastavalt Eesti Energia juhatuse otsusele sulgeb ettevõte 13. juuli keskööl Balti elektrijaama 9. ja 10. plokid, pärast seda need lammutatakse, kinnitas Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk BNSile.

Need plokid on Eesti Energia vanimad, praeguseks amortiseerunud ning nende renoveerimisse pole mõttekas investeerida, märkis ta. «2016. aastast rakenduvad ka karmimad keskkonnanõuded, mistõttu muutub elektri tootmine nimetatud plokkidega võimatuks,» tõdes Kuusk.

«Käigust maha minevate tootmisplokkide osi saame kasutada tagavaraosadena või müüa vanametalliks, kui seadmed pole enam kasutuskõlblikud. Samuti lisandub käesoleva aasta lõpus Eesti Energia tootmisvõimuste hulka Auvere elektrijaam, mille projekteeritud võimsus on 300 megavatti,» rääkis Kuusk.

Töökohtade arv Balti elektrijaama 9. ja 10. energiaploki sulgemise tõttu Narva elektrijaamades ei vähene, kuna antud plokid on olnud tööst väljas juba pikemat aega ja viimane otsus tähendab nende lammutamise algust, rääkis Kuusk.

Suletavad ja lammutatavad plokid on ehitatud 1967. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles