Konkurentsiamet kinnitas Lukoili tanklate ostmise Olerexi poolt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex
Olerex Foto: Marko Saarm / Sakala

Konkurentsiamet kiitis heaks tehingu, millega Olerex omandab Lukoili 37-st jaamast koosneva tanklaketi Eestis, vahendas BNS.

OAO Lukoil varahaldusfirma Lukoil European Holdings BV ja Olerex varahaldusfirma Aqua Marina AS sõlmisid juunis ostu-müügi lepingu, millega Olerex omandab 100 protsenti Lukoil Eesti AS aktsiatest.

Pärast Luikoili Eesti tanklate ostutehingu lõpuleviimist saab Olerexist suurim tanklakett Eestis; ettevõte opereeriks kokku 87 jaama.

"Lukoili varade müük Eestis on osa Lukoili kütuseturgude optimiseerimise programmist Euroopas," kommenteeris müüki Lukoili asepresident Vadim Vorobjov pressiteates. 2014. aastal müüs Lukoil oma tanklad Tšehhi Vabariigis, Slovakkias ja Ungaris.

"Eesti Lukoili ost on strateegiline käik, mis viib Olerexi Eesti kütuseturu tippu," ütles Olerexi nõukogu liige Antti Moppel. "Kahe suure tanklavõrgu ühendamine kätkeb endas sünergiat, millest saavad kasu mõlema kütusefirma kliendid."

Lepingu kohaselt jääb Lukoili kaubamärk ostja kasutusse tanklate üleminekuperioodil kuni 12 kuuks.

Olerexi jaemüügivõrku kuulub 50 teenindusjaama ja kiirtanklat üle kogu Eesti. Tekkiv rohkem kui 80 jaamast koosnev tanklakett saab ülekaalukalt suurimaks Eestis.

Tehing jõustub konkurentsiametilt loa saamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles