Reformierakond läks kirvega Eesti Energiale kallale

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Peeter Langovits

Reformierakond levitas äsja pressiteadet, kus lubas kontrolli alla võtta Eesti Energia töötajate palgad ja investeerimiskava.

Kui poliitiline sekkumine eraõigusliku äriühingu tegevusse läbi läheb, on see võrreldav Edgar Savisaare kombel kirvega võilao ukse avamisega.

«Halva uudisena tulnud hinnatõusu taotlusest on osa mõeldud tegevuskulude ja palkade tõstmiseks. Palgad riigisektoris ei tõuse, niisamuti ei saa Eesti suurim monopol Eesti Energia meie hinnangul seda lubada. Ka konkurentsiamet on sellele viidanud, et ajal, kui kõik teised kärbivad kulusid, ei saa Eesti Energia käituda vastupidiselt. Samuti kavatseme üle vaadata Eesti Energia investeerimisprogrammi, et tagada Eesti energiajulgeolek tulevikus ning elektri ning toasooja stabiilselt parim hind tarbijatele,» sõnas riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles