Lätlased ise oma maksuimet ei näe

Kadri Hansalu
, Riia-Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ja Eesti majanduse võrdlus
Läti ja Eesti majanduse võrdlus Foto: Postimees

Eesti ettevõtjate rahulolematus riigi maksupoliitiliste otsuste ja valitsuse tööga on viimastel aastatel kiiresti süvenenud. Hiljuti valminud Balti riikide varimajanduse uuringust selgus, et kui kümnendi alguses olid valitsuse maksupoliitikaga rahul pooled Eesti ärimeestest, siis mullu oli olukord vastupidine: pooled olid rahulolematud ja 29 protsenti 500st küsitletud ettevõtjast oli rahul. Ülejäänud jäid kahevahele.

Üks selle rahulolematuse ilminguid on avalikes avaldustes kõlama jäänud lubadus olukorra jätkudes oma äri Lätti kolida või vähemalt hakata kaupu sealtkaudu suunama. Sellega on ähvardanud näiteks nii suured joogitootjad A. Le Coq, Liviko ja Saku kui ka kütusetootja Olerex.

Kui aga rääkida sellest Läti ettevõtluskeskkonnaga seotud inimestele, siis puhkevad nad naerma. «Läti ärimehed ähvardavad jälle, et kui valitsus seda või teist ei tee, siis lähevad nemad Eestisse,» muheles Riia majanduskooli dotsent Arnis Sauka, üks mainitud varimajanduse uuringu autoritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles