Vaata, kui palju on inimesed Kreekale annetanud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka pangad avasid täna uksed pensionäridele, kes saavad võtta välja kuni 120 eurot pensionit.
Kreeka pangad avasid täna uksed pensionäridele, kes saavad võtta välja kuni 120 eurot pensionit. Foto: ARIS MESSINIS/AFP

Ühisrahastusplatvormil IndieGoGo loodi nädala alguses üleskutse lahendada Kreeka kriis annetuste abiga, millega on praeguseks kogutud 1,64 miljonit eurot.

Viie päevaga on 93 893 inimest annetanud Kreeka päästmiseks 1 638 151 eurot. Üleskutse sai suisa nii populaarseks, et nädala keskel jooksis IndieGoGo kodulehekülg kokku ning seda polnud mõnda aega võimalik külastada.

Ühisrahastuse algataja Thom Feeney avaldas Twitteris, et kõige suurem summa annetusi on seni tulnud Suurbritanniast, Saksamaalt ja Prantsusmaalt.

Kolmeeurose annetuse korral pakutakse tänutäheks postkaarti Aleksis Tsiprasest. Kuue euro eest võib saada Kreeka salati feta ja oliividega. Kümne euro eest saab pudeli ouzot. 5000-eurose annetuse eest pakutakse puhkust kahele Kreekas. Kuna enamik annetusi on olnud pigem tagasihoidlikud, on siiani kõige levinum meene Aleksis Tsiprase postkaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles