Külaselts paljastas arvutusvead Rail Balticu trassivalikul

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ektorneti tegevjuht ja Kangru küla elanik Meelis Šokman ei ole rahul, et raudtee hakkab tema kodu lähedalt kulgema ja seetõttu langeb kinnisvara hind.
Ektorneti tegevjuht ja Kangru küla elanik Meelis Šokman ei ole rahul, et raudtee hakkab tema kodu lähedalt kulgema ja seetõttu langeb kinnisvara hind. Foto: Jaanus Lensment

Valitsuskabineti mullu novembris langetatud otsus Rail Balticu trassivaliku kohta toetus kolossaalse arvutusveaga dokumendile, kuid Harju maavanem peab valikut sellegipoolest õigeks.

Külaseltsi arvutused sundisid Harju maavanemat Ülle Rajasalu tunnistama, et Leedu konsultatsioonifirma UAB Kelprojektase arvutused näitavad valitsuskabineti heaks kiidetud trassi tegelikkusest kuni kaheksa korda paremana.

«Arvutused tegi konsultatsioonifirma, kes on meilt saanud kümme miljonit eurot selle eest, et ta valiks välja Eestile sobivaima trassikoridori,» lausus eile puhkusel viibinud Rajasalu telefonitsi Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles