Raport: Eesti võiks kasvada tervishoiuturismi tipptegijaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Arengufondi poolt avaldatud värskes raportis «Tervishoiuteenused 2018» pakutakse, et Eestil oleks võimalik kümne aasta jooksul kasvatada oma tervishoiuteenuste eksport 1-2 miljardi kroonini.


Raportist selgub, et tervishoiuteenuste ekspordi kasvatamine praeguselt 360 miljonilt kroonilt 1–2 miljardi kroonini on analüüsi arvesse võttes võimalik, kuid nõuab erinevate osapoolte koostööd ja tahet pikaajaliselt pingutada.

Samas tuuakse võrdluseks, et selline tulemus (1-2 miljardit krooni –toim.) oleks Eesti tervishoiusüsteemi suurust arvestades umbes 10 korda parem tulemus kui seni Euroopa kõige edukamal tervishoiuteenuste eksportijal Ungaril, kes suudab ca 1,5 protsenti oma tervishoiusteenustest ekspordiks müüa.

Ühe-kahe miljardi suurune ekspordikäive on võrreldav Eesti infotehnoloogia teenuste ekspordiga.

Samas viidatakse raportis, et ka Eesti lähinaabrid ei istu käed rüpes.

Eesti lähinaabritest on Poola loonud hiljuti oma meditsiiniturismi portaali, Ungari on pikemat aega turustanud oma hambaraviteenuseid Suurbritannias ning hiljuti teatati Läti haiglate kavast alustada 2010. aastal aktiivset kampaaniat välispatsientide meelitamiseks riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles