Ajujahi võitja: kaotasin ühel hetkel kõik

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Lepp.
Mattias Lepp. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kevadel ettevõtluskonkursi Ajujaht võitnud ettevõtja Mattias Lepp märkis täna TTÜ Küberneetikainstituudis toimuval inspiratsiooniseminaril, et suutis  mõne aasta eest ettevõtjana kaotada kõik.


Lepa sõnul on ta pikki aastaid tegutsenud ettevõtjana erinevates valdkondades ning tema äridel läks suhteliselt hästi.

«Sõitsin kallite autodega, elasin kesklinna kallis korteris ning kandsin kalleid rõivaid. Ühel hetkel kaotasin kõik,» märkis Lepp. «Ma olin rumal, arrogantne ja õppimisvõimetu. Ehk täpselt vastupidine sellele, milline ettevõtja peab olema.»

Lepa sõnul sai ta ettevõtjana uue hingamise  Ajujahi ettevõtluskonkursile tulekul.

«Ma ei unistanud enam Ferrari Enzost. Mulle sobis väga hästi 16 aastat vana Saab. Ma ei unistanud rahapakkidest ning olin rahul, et mul oli toidu jaoks raha. Ma tahtsin hakata ettevõtjaks selleks, et muuta maailma.»

Samas tunnistas ta, et püüdis enne ettevõtluskonkursil osalemist leida endale vabandusi, milleks Ajujahil mitte osaleda.

«Paljud inimesed, kes olid näinud mind uhke autoga, nägid nüüd mind televiisoris. Kartsin seda, et mind häbistatakse žürii ees,» märkis Lepp, kelle kinnitusel on tagantjärele selgunud, et osalemine ettevõtluskonkursil oli üks paremaid kogemusi ja erilisemaid aastaid tema elus.

Lepp märkis tänasel seminaril, et Ajujahil võidu toonud automaatse lillepoti Click & Grow abil on tal täna võimalik maailma muuta. Click & Grow kasvatab taimi iseseisvalt, ilma et kasutaja neid kastma või väetama peab. Kogu hoole võtavad pottides olev protsessor, sensorid ja tarkvara enda peale.

«Kui hakkasin aasta eest seda süsteemi arendama, mõtlesin miljonile inimesele, kelle elu ja keskkonda võiks sellega paremaks muuta.

«Nüüd mõtleme me vähemalt miljardile inimesele, kelle elu võiks meie tehnoloogia parandada. Täna arendame süsteeme, mis muudaksid meie linna- ja elukeskkonna paremaks. Arendame materjale, mis aitavad põllumajanduses kahandada veekasutust 60 protsenti.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles