Ukraina tahab müüa sadu riigifirmasid

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp
Ukraina lipp Foto: AFP

Sõjast räsitud ja majandusraskustes Ukraina püüab müüa sadu riigifirmasid lootes, et erainvestorid ja juhid suudaksid kahjumlikud ärid ümber pöörata ja riigieelarvesse hädavajalikku raha tuua.

Erastamine on riigi läänemeelse valitsuse jaoks keskne tegevus riigi majanduse, millele prognoositakse tänavu 9,5-protsendilist majanduslangust, elavdamiseks, vahendab The Wall Street Journal.

Ametnikud on teinud nimekirja 342 riigifirmast, mille nad sel aastal müüa tahavad. Nende hulgas on nii tehased kui ka farmid.

Samas arvestades riigi idaosas valitsevat sõjaolukorda ja aeglast edasiminekut korruptsiooniga võitlemisel, ei ole päris selge, kes neid osta tahab. Plaani toetajad ütlevad, et valuuta järsk odavnemine on Ukraina varad välisinvestoritele odavaks teinud, aga kriitikute hinnangul võidavad sellest kohalikud ärihiiud, kes ostavad parimad palad tõenäoliselt kiirelt kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles