Silicon Valley tippjuht: ettevõtte kultuuri määrab ainult üks otsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht
Silicon Valley sünnikoht Foto: AP / Scanpix

Silicon Valley´s tegutseva riskikapitalifirma Storm Ventures tegevjuht Tae Hea Nahm rääkis intervjuus New York Timesile, et ettevõtte kultuuri määrab põhiliselt üks otsus: keda palgata ja keda lahti lasta.

«Ettevõtte kultuur tähendab minu jaoks inimeste õigete otsuste tegemisele mõjutamist, ilma, et neile tuleks ette öelda, mida nad tegema peavad,» rääkis Nahm.

«Ükskõik, mida inimesed ka kultuuri kohta ei ütleks, on kõik seotud ikkagi sellega, kes saab ametikõrgendust, kes saab palgatõusu ja kes lastakse lahti. Just läbi nende otsuste paned sa paika oma ettevõtte kultuuri ja prioriteedid,» lisas ta.

«Inimesed, kes läbi löövad, saavad sinu ettevõttes eeskujudeks ning nende omadusi seostatakse ka ettevõtte omadustega. Sa lood oma otsustega pretsedendi: seda me toetame ja seda me ei toeta. Edutamine saadab sõnumi - mitte ainult edutatavale töötajale vaid ka kõigile teistele töötajatele.»

Nahmi sõnul on parim töökultuur ettevõtetes, kus ametlikud väärtused ning tegelikud väärtused kattuvad. Probleemid algavad aga siis, kui ettevõtte ametlikud väärtused räägivad üht, aga tegelikult tehakse olulisi otsuseid hoopis teiste motivatsioonide põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles