Moskva rong hakkab juulis taas sõitma

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva-Tallinn reisirong.
Moskva-Tallinn reisirong. Foto: Teet Malsroos

Maikuus tegevuse lõpetanud Moskva-Tallinn reisirong alustab 10. juulil taas tööd, kuid seekord suundub liin läbi Peterburi.

Kuigi rongide väljumisaajad on juba paigas, käivad Eesti Raudtee ja Venemaa Raudteede vahel alles läbirääkimised rongiliini toimimise üksikasjade üle. „Ootame viimaseid telegramme Moskvast, et nende põhjal pressiteadet avaldada,“ ütles Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Liina Hallik.

Esialgsetel andmetel hakkab rongi Eestis vastu võtma ja pileteid müüma GoRail, rong ise kuulub Venemaa Raudteede tütarfirmale FPK. "GoRail hakkab osutama Eestis veduriteenust. Müüme ka pileteid, kuid piletite hinnaga sotud üksikasjad on veel täpsustamisel," ütles GoRaili juht Alar Pinsel.

GoRail ei ole selle rongiliini toimimisel operaatoriks vaid hakkab osutama Eesti Raudtee poolt hankega ostetud teenuseid.

„Kellaajadki pidid paigas olema: Tallinnast väljub 15.20, Peterburi saabub 22.50, Moskva 09.32.  Moskvast väljub 21.20, Peterburi saabub 05.16 ja Tallinnasse 13.38,“ rääkis uudisest esimesena kuulnud Venemaa teemasid kajastav Postimehe ajakirjanik Jaanus Piirsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles