Kreeka osakaal Eesti väliskaubanduses on peaaegu olematu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp.
Kreeka lipp. Foto: SCANPIX

Eesti import Kreekast ja eksport Kreekasse on imeväike moodustades alla 0,1 protsendi kogu väliskaubandusmahust, selgub Statistikaameti andmetest.

Ühes kuus eksporditakse ja imporditakse teenuseid ja kaupu mõnesaja tuhande euro eest. Viimasel viiel aastal on vaid keskmiselt üks kord kahe aasta jooksul ületanud nii ekspordi kui ka impordi maht enam miljonit eurot.

Selle aasta esimese viie kuuga on Eesti eksportinud Kreekasse kaupu 2,7 miljoni euro eest. Suurimad ekspordiaertiklid on või (0,37 miljonit eurot), juust ja kohupiim (0,38 miljonit eurot), sealiha (0,11 miljonit eurot), turvas (0,47 miljonit eurot), puitlaastplaadid (0,125 miljonit eurot), jõupaber ja papp (0,3 miljonit eurot) ning arvutid ja nende osad (0,113 miljonit eurot).  

Kreekast imporditi sama aja jooksul 1,5 miljoni eest kaupu. Suurimad impordiartiklid on värsked marjad ja puuviljad (0,28 miljonit eurot), etüülalkohol (0,2 miljonit eurot), sigarid ja sigarillod (0,24 miljonit eurot) ja vasktorud (0,12 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles