Prantsusmaa võimud arreteerisid kaks Uberi kohaliku üksuse juhti

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse taksojuhid protestivad mobiilirakenduse Uber vastu.
Prantsuse taksojuhid protestivad mobiilirakenduse Uber vastu. Foto: Reuters

Transpordirakenduse Uber kohaliku üksuse kaks juhti arreteeriti Prantsusmaal kahtlustatuna illegaalse teenuse osutamises, kirjutab BBC.

Eelmisel nädalal nõudis Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve peale taksojuhtide üleriigilisi vägivaldseid proteste Uberi teenuse UberPOP keelamist.

Protestivad taksojuhid süütasid neljapäeval Uberi sõidukeid ja blokeerisid maanteid. Meeleavaldajaid oli umbes 3000. Rahutustes peeti kinni 10 inimest, viga sai seitse politseinikku ja kahjustada 70 sõidukit.

Cazeneuve´i sõnul on tegu illegaalse teenusega ning ta nõudis eelmisel nädalal politseilt ja prokuratuurilt otsustavat sekkumist. Uber teatas, et lõpetab riigis tegutsemise ainult kohtuotsuse alusel.

Kõnealuse teenuse osutamine kuulutati Prantsusmaal seadusvastaseks juba jaanuaris, kuid selle jõustamine on kujunenud keeruliseks ning teenuse pakkumine jätkub.

Uberi pakutav teenus on teiste taksoteenustega võrreldes odavam ning taksojuhtide hinnangul on ettevõtte osutatav teenus konkurentsi seisukohast ebaaus.

Uberi andmeil on Prantsusmaal 400 000 UberPOP-i kasutajat. Samas ei maksa ettevõtte taksojuhid Prantsusmaale makse, ei pea läbima riigis nõutud 250 tundi kohustuslikku väljaõpet ning ei vaja taksolt nõutud kindlustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles