Endine BP juht: LGBT vähemustele võrdsete õiguste andmine on ärile hea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lord John Browne
Lord John Browne Foto: SCANPIX

Naftahiiglase British Petroleum endine juht lord John Browne tervitas USA ülemkohtu otsust seadustada üleriigiliselt samasooliste abielud, leides, et LGBT vähemustele võrdsete õiguste andmine on vältimatu ning edendab ka äri, vahendab Business Insider.

«LGBT inimestele täieliku võrdsuse tagamine on vältimatu ning mul on hea meel, et ülemkohus on seda protsessi aidanud edasi viia,» ütles ta.

Browne´i sõnul peaks ajalooline kohtuotsus olema rahvusvahelistele suurettevõtetele eeskujuks.

«See peaks olema maailma äriliidritele üleskutseks, et kahekordistada oma jõupingutusi kaasavate töökeskkondade loomisel. Ühiskond liigub edasi ning ärimaailm ei tohiks maha jääda.»

1998. aastal rüütliks löödud Browne oli esimene USA suurimate börsifirmade edetabelisse Fortune 500 kuuluva ettevõtte juht, kes tunnistas avalikult oma homoseksuaalsust. 41 aastat British Petroleumi heaks töötanud Browne oli sunnitud ettevõttest 2007. aastal lahkuma, kuna oli kohtuvaidluse käigus vande all oma eraelu kohta valetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles