Kaja Koovit: kliendisõbralikkus à la Air Baltic

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tunnen ennast petetuna. Vähem kui pool aastat tagasi sundis lõunanaabrite lennufirma Air Baltic mind Brüsseli lennujaamas oma andmed viie euro eest neile loovutama. Selleks et ausalt soetatud lennupiletiga lennuki pardale ja lõpuks soovitud sihtkohta saada, oleks pidanud maksma just sellise summa.


Samm iseenesest tundus pentsik. Justkui ostaks keegi pileteid oma lõbuks. Nii odav Air Baltic ka ei ole, väitku nad ise mida iganes. Viie euro maksmisest pääsemiseks pakkus lennufirma lahkelt oma kliendikaarti, milleks pidigi nende andmebaasi oma info loovutama.

Väljapressimised mulle ei meeldi. Paraku olin viimased sularahaeurod just bussijuhile jätnud ja sularahaautomaadist raha võtta ning selle eest pea topeltsumma teenustasuna maksta tundus naeruväärsena. Nii saigi lõunanaabrite lennufirma mu isiklikud kliendiandmed endale. Kusjuures koju saata lubatud kliendikaarti pole ma siiani saanud. Enam ei oota ka.

Nüüd teatab Air Baltic, et tühistas lendamise taskukohaseks muutmise eesmärgil viieeurose teenustasu. Kas kliendibaas oli paisunud piisavalt suureks ja nüüd on põhjust kliendisõbralikkust etendada? Mina igatahes tunnen, et mu andmed on alatult välja petetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles