Tallinna börs avanes Kreeka sündmuste mõjul 2-protsendilise langusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäeva hommikul avanes Tallinna börs Euroopa negatiivse sentimendi ja Kreeka olukorra tõttu indeksi OMXT 1,9-protsendilise langusega.

«Negatiivne sentiment, närviline meeleolu ja ootusärevus Kreeka ümber toimuva üle on kõikjal Euroopas ja on jõudnud ka meie turule. Olemas on selge müügihuvi ja indeks OMXT on peaaegu 2 protsenti miinuses,» ütles Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialist Meelis Maasik BNS-ile.

Negatiivne mõju jätkub ilmselt kogu nädala jooksul, kuna Kreeka pangad ja börsid on nädal aega suletud kuni olukorra selgumiseni, lisas ta. «Kogu Euroopa jälgib seal toimuvat hinge kinni hoides, samuti ka siinsed investorid,» tõdes Maasik.

Tallink Grupi aktsia hind langes 50 000-eurose käibe juures 2,58 protsenti 0,718 eurole. Harju Elektri aktsia hind langes 44 000-eurose käibe juures 2,48 protsenti 2,750 eurole.

Olympic Entertainment Groupi aktsia hind langes 35 700-eurose käibe juures 2,15 protsenti 1,820 eurole. Tallinna Vee aktsia hind langes 35 5000-eurose käibe juures 2,15 protsenti 1,820 eurole.

Kreeka peaminister Alexis Tsipras teatas ööl vastu laupäeva, et lepe rahvusvaheliste võlausaldajatega pannakse rahvahääletusele, mis korraldatakse 5. juulil. Tsipras teatas referendumist laupäeva varahommikul televisiooni vahendusel tehtud avalikus pöördumises, mis järgnes valitsuse erakorralisele istungile.

Endise rahandusministri, riigikogu reformierakondlasest liikme Aivar Sõerdi hinnangul pole Kreeka võlakriisi valguses praegu põhjust karta, et Eesti antud laenugarantiid reaalselt käiku lähevad, küll aga mõjutab toimuv tugevalt rahandust, sealhulgas ka Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles