Estonian Air riigiabi otsuse venimisest: peata olek pärsib meie arengut

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i juhatuse liige Indrek Randveer
Estonian Air'i juhatuse liige Indrek Randveer Foto: Albert Truuväärt / Scanpix Baltics

Estonian Airi juhatuse liikme Indrek Randveeri sõnul suudab ettevõte Euroopa Komisjoni riigiabi otsust oodates küll tegutseda, aga areneda on keeruline.

«Alustasin ise ka rohkem kui aasta tagasi teadmises, et see [Euroopa Komisjoni riigiabi otsus – toim.] on vaid «vormistamise küsimus». «Vormistamine» on aga juriidiliselt ja poliitiliselt keeruline ning nagu näha võtab päris palju aega,» kirjeldas Randveer. Otsust on oodatud kokku juba kolm aastat.

Eriti küsitav on Randveeri sõnul venimine selles valguses, et neil on olemas elujõuline potensiaalne investor ja teema oleks tulevikuks riigiabi kontekstis päevakorralt kadunud.

«Olles lõpuni aus, siis ootame seda otsust ise ka väga. See on tõsi, et peata olek pärsib meie arengut,» selgitas Randveer. «Väga raske on saada pikki projekte oma tütarfirmale, koodijagamise läbirääkimised partneritega on halvatud jne.»

Samas kinnitas Randveer, et nad saavad ikkagi hakkama. «Tegutseda suudame ikka, areneda on aga keeruline,» ütles ta.

Küsimusele kui kaua suudab Estonian Air riigiabi oodata, vastas Randveer: «Loodan isiklikult, et kaua, kuna oleme suurde fookusesse võtnud lennukite kasumliku opereerimise, üleliigsetest lennukitest vabanemise, pardakontseptsiooni arendamise ja kasumlike projektide tegemise.»

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete juht Rasmus Ruuda ütles, et Euroopa Komisjoni riigiabi menetluse protsess kestab nii kaua kui vaja ehk mõlemad pooled saaks oma tööd teha põhjalikult.

«Kaasused on erinevad ja seega ka aeg, mis menetlemiseks kulub. Estonian Airi kaasus ei ole kindlasti kõige kauem kestnud,» selgitas Ruuda ning rõhutas, et riigiabi menetlemine ei ole ajaliselt määratletud.

Euroopa Komisjoni konkurentsiametist öeldi Postimehele, et nemad teemat ei kommenteeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles