Reinsalu tahab pankrotikuriteod rangema järelevalve alla võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Jaanus Lensment

Justiitsminister Urmas Reinsalu hinnangul tuleks pankrotikuriteod võtta riiklikult rangema järelevalve alla ja kurjategijaid senisest jõulisemalt karistada, vahendas BNS.

Pankrotikuriteod ja pahatahtlik maksejõuetuse tekitamine on edaspidi riigi kriminaalpoliitiliseks prioriteediks, ütles Reinsalu BNSile. "Selliste kuritegude menetlemisel tuleb kehtestada jõuline riiklik sund."

Reedel kohtus justiitsminister ettevõtjatega, kellega arutati, kuidas toetada Eestis ausat ettevõtlust ja pakkuda riigi poolt tuge, et ettevõtjad pääseksid krediidiinfole paremini ligi.

Reinsalu sõnul oli arutelu asjalik ja selle tulemusel jõuti kokkuleppele, et riigi poolt uue iseseisva registri tegemine, kust oleks võimalik krediidiinfot saada, pole otstarbekas. "Mõtleme läbi selle, milliseid teenuseid saaks ettevõtjatele pakkuda juba olemasoleva info paremaks kättesaamiseks, näiteks kas oleks mõistlik luua ühtne kontaktpunkt, kuhu kogu info on koondatud."

"Kindlasti küsime ettevõtjate arvamust, millist infot nad vajaksid. Oluline on see, et ettevõtjatele ei tekiks juurde täiendavat halduskoormust," rääkis Reinsalu. Kohtumisel kõlas ühe ettepanekuna analüüsida läbi Soome mudel, mida justiitsministeerium ka teha plaanib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles