Merkel: eurogrupi laupäevane nõupidamine on otsustav

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksamaa kantsler Angele Merkel ütles täna öösel pärast Euroopa Liidu tippkohtumise esimest päeva toimunud pressikonverentsi, et Kreeka võlakriisi lahendamiseks on eurogrupi laupäevane kohtumine otsustav, vahendab Reuters.

«Meie sõnum on, et see Eurogrupi kohtumine on otsustava tähtsusega, võttes arvesse, et aega on väga vähe ning lahendus tuleb leida,» ütles Merkel. Uudisteagentuur AFP vahendas, et Merekeli sõnul tuleb lahendus leida enne kui esmaspäeva hommikul börsid avanevad.

Merkel hoidus vastamast küsimusele, kas rahandusministrid arutavad plaani B juhuks kui laupäeval Kreekaga kokkulepet ei tule ning kuidas sellisel juhul kahjusid vähendada. Ta sõnas, et ei lasku spekulatsioonidesse ning soovib edukat kokkulepet.

Eurotsooni rahandusministrid ehk eurogrupp ei jõudnud eile Kreekaga reformide osas ja abipaketi viimase, 7,2 miljardi euro suuruse väljamakse suhtes kokkuleppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles