Video: Fordi uus nutiratas hoiab higistamise ja aukude eest

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi uus nutiratas MoDe:Flex
Fordi uus nutiratas MoDe:Flex Foto: Ford

Autotootja Ford esitles sel nädalal oma uusimat, järjekorras kolmandat nutijalgratast MoDe:Flex, mis suudab ühendatult telefoni või nutikellaga anda ratturile rohkem infot kui ükski teine eelkäija.

Nagu ka varasemad Fordi eRattad, on Flex varustatud aku ja mootoriga ning kergesti kokkupandavad autosse mahutamiseks, kus selle aku on ühtlasi võimalik laadima panna.

Lisaks on ratas võimeline ühenduma kasutaja nutitelefoniga ning seejärel saab sisse lülitada näiteks «higistamisvastase» režiimi, mis arvutab südamelöökide sageduse järgi täpselt välja, kui vähe peaks rattur pedaalidele vajutama ja kui palju peaks abiks olema ratta mootor, et juht end liigselt füüsiliselt ei pingutaks.

Fordi teatel saab ratta ühendada ka Apple Watch nutikellaga ning siis asub kell kerge vibreerimisega juhti eesseisvatest teekonarustest hoiatama. Ettevõte pole seni küll täpsustanud, kas lahendus kasutab seejuures eelsisestatud infot või skaneerib see kuidagi eesolevat teed.

MoDe:Flex ratas on mõeldud eelkõige neile kasutajatele, kes autoga päris töökoha ligidale parkima ei pääse ja peavad seetõttu teatud vahemaa läbima teisi liikumisviise kasutades. Selle rattad ja esi-ning tagaosad on välja vahetatavad sõltuvalt sellest, kas soovitakse sõita maastikul, maanteel või linnaoludes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles