Kreeditorid on valmis Kreekale pensioni- ja maksuküsimuses järele andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. Kreeka
7. Kreeka Foto: SCANPIX

Rahvusvaheliste kreeditoride ühises pakkumises Kreekale tehakse järeleandmisi pensioni- ja käibemaksuküsimuses, vahendab BNS Financial Times-i andmeid.

Euroopa Komisjoni, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpanga (EKP) ühised ettepanekud, mis suures osas sarnanevad teisipäeva õhtul tehtud pakkumisega, esitati eurorühmale neljapäeval.

Eelpensionile mineku võimalusi piiratakse. Aastast 2022 nõutakse pensioniea tõstmist 67 eluaastale. Kreeka viimases pakkumises oli tähtajaks seatud 2025. Kui varem nõudsid kreeditorid, et vaesematele pensionäridele lõpetatakse lisamaksed 2017. aastal, siis uus tähtaeg on 2019. Kreeka pakkumine oli 2020.

Elektri käibemaksu lubaks kreeditorid jätta 13 protsendile, kuid restoranide käibemaksu soovitakse tõsta 23 protsendile. Kreeka pooldab mõlemas kategoorias 13-protsendilist käibemaksu.

Kreeditorid nõuavad kindlalt, et Kreeka saared ei saa edaspidi säilitada madalamat käibemaksu.

Ettevõtte tulumaks soovitatakse tõsta 26 protsendilt 28 protsendile. Kreeka pakkumine oli 29 protsenti.

Jahtide luksusmaks soovitatakse tõsta 10 protsendilt 13 protsendile. Aga troika ei poolda firmade üle poole miljonini ulatuva kasumi ühekordset 12-protsendilist maksustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles