Venemaa tarbijakaitseühing soovitab Krimmi mitte külastada

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimm
Krimm Foto: SCANPIX

Turistid, kes külastavad Venemaa poolt okupeeritud Krimmi, võivad langeda Ukraina seaduste kohaselt kriminaalkaristuse alla, hoiatab Venemaa tarbijakaitseühing oma koduleheküljel.

Ukraina seadused määratlevad Krimmi kui okupeeritud territooriumi, mistõttu poolsaare ebaseaduslik külastamine toob kaasa karistuse. Kui Krimmi minnakse ilma Ukraina võimude loata, kuid ilma soovita Ukraina huvisid kahjustada, võib see kaasa tuua administratiivtrahvi või 15päevase aresti.

Sellepärast rõhutavad tarbijakaitsjad, et Krimmi külastades peavad turistid kindlasti hankima Ukraina võimude loa, mida väljastatakse Hersoni oblasti piiriteenistuse poolt.

Kinnisvara omandamisel tuleb aga luba küsida Ukraina keskvõimu organitelt.

Kui aga peraks tõestatama, et Krimmi sõideti selleks, et tekitada Ukraina riigile kahju, võib turisti oodata isegi kuni kaheksa aasta pikkune vanglakaristus.

Samas leidub ka soovitus mitte osta Krimmis külastades välismaiste firmamärkidega hinnalisi kaupu, sest need võivad sanktsioonidest tulenevate kaubanduspiirangute tõttu olla võltsitud.

Tarbijakaitsjate kinnitusel võivad Venemaa turistid nõuda oma reisioperaatorilt kompensatsiooni, kui neid pole ohtudest teavitatud, kuid neil tekkivad reisi tagajärjel probleemid Ukraina või mõne teise riigi võimudega.

Tarbijakaitseühing kuulub nende Venemaa mittetulundusühingute hulka, mille võimus kandsid nn välisagentide nimekirja, põhjendades seda rahalise toetuse saamisega välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles