Tsipras kohtub esmaspäeva hommikul kreeditoridega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laenuleivast ja laastutulest elatuva Kreeka peaminister Alexis Tsipras lubas, et valitsus on valmis rakendama peamiste laenuandjatega saavutatud kokkulepet, kuid mitte iga hinna eest. Kreekale on võlgu elamine normaalne.
Laenuleivast ja laastutulest elatuva Kreeka peaminister Alexis Tsipras lubas, et valitsus on valmis rakendama peamiste laenuandjatega saavutatud kokkulepet, kuid mitte iga hinna eest. Kreekale on võlgu elamine normaalne. Foto: Reuters

Kreeka peaminister Alexis Tsipras kohtub esmaspäeva hommikul enne eurotsooni tippkohtumist Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga (EKP) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhtidega, teatas Kreeka valitsus pühapäeval.

Varasemal teatel pidasid Tsipras ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker nädalavahetusel mitu telefonikõnet.

Ateena on pidanud ELi ja IMFiga juba viis kuud läbirääkimisi reformikava üle, mis võimaldaks riigil kokkuleppe korral saada kätte abipaketi viimane 7,2 miljardi euro suurune laenumakse.

Tsipras kohtub esmaspäeval Brüsselis euroala 19 liikmesriigi liidritega, et teha veel üks katse võlaküsimuse lahendamiseks.

Lisaks toimub esmaspäeval enne tippkohtumist euroala rahandusministrite kohtumine.

Esmaspäeval toimub ka Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogu erakorralinee istung, milles arutatakse Kreeka taotlust suurendada riigi pankadele antavat likviidsusabi, ütlesid pühapäeval allikad AFP-le.

Peaministri kantselei teatel saabub valitsusjuht Brüsselisse pühapäeva õhtul.

Kreeka peab 30. juuniks IMFile tagasi maksma 1,6 miljardit eurot ning Euroopa Keskpangale 20. juuliks 3,46 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles